Menu

Bereikbaarheid

De Grolsch Veste is zeer goed bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer. NS Station Enschede Kennispark bevindt zich direct tegenover het stadion en De Grolsch Veste beschikt over 1000 parkeerplaatsen in de nabijheid van het stadion.

Bij thuiswedstrijden adviseert FC Twente haar supporters met de fiets of het openbaar vervoer naar het stadion te komen.

Huishoudelijk reglement

Parkeerplaatsen

Business
FC Twente heeft in de nabijheid van het stadion de beschikking over 1.000 parkeerplaatsen. Voor deze parkeerplaatsen zijn parkeerkaarten verplicht (eventueel verkrijgbaar als sponsor).

Supporters
Er zijn volop parkeermogelijkheden op het terrein van de Universiteit Twente. Hier vandaan rijden gratis pendelbussen tussen de Universiteit Twente en De Grolsch Veste. Deze pendelbussen rijden continu vanaf twee uur voor tot twee uur na de wedstrijd. Daarnaast zijn er beperkte parkeermogelijkheden in de aangrenzende woonwijken.

Plattegrond Parkeerplaatsen

Fietsenstalling

Uw fiets kunt u stallen op het grasveld bij de bushalte Enschede Kennispark NS. Vervolgens loopt u onder de spoortunnel naar het stadion.

Ook is er een fietsenstalling gelegen tussen het spoor en P2. Dit is direct naast het stadion gesitueerd.

Naar De Grolsch Veste

Openbaar vervoer

Trein
Op wedstrijddagen rijden er extra treinen van en naar station Enschede Kennispark. Kijk op de routeplanner van de NS voor algemene reistijden.

Bus
Met de bus is De Grolsch Veste bereikbaar vanaf het busstation in Enschede (lijn 1). Kijk op www.9292ov.nl voor de reistijden.

Routebeschrijving

Vanuit de richting Deventer
Komende vanaf de A1 volgt u de A35 richting Enschede. U neemt de afslag Enschede West (afslag 26a) en bovenaan de afslag gaat u rechtsaf. Vervolgens neemt u na 500 meter de eerste afslag rechts richting Universiteit/stadion. Bij de stoplichten gaat u linksaf en u blijft de weg 2,5 kilometer volgen. Direct na de brug over het kanaal slaat u linksaf (Elysium). Blijf deze weg volgen totdat u de parkeerplaatsen bereikt.

Vanuit Hengelo
In Hengelo volgt u de borden Enschede, u komt dan op de Enschedesestraat uit. Als u Hengelo uitrijdt blijft u deze weg 2,5 kilometer volgen. Bij de verkeerslichten slaat u rechtsaf en direct weer rechtsaf. Rijdt onder het spoor door en De Grolsch Veste ligt aan uw linkerhand.

Vanuit Duitsland (B54)
Blijf de N35 volgen totdat deze overgaat in de A35. U neemt de afslag Enschede West, Universiteit (afslag 26a) en bovenaan de afslag gaat u rechtsaf. Vervolgens neemt u na 500 meter de eerste afslag rechts richting Universiteit. Bij de stoplichten gaat u linksaf en u blijft de weg 2,5 kilometer volgen. Direct na de brug over het kanaal slaat u linksaf (Elysium). Blijf deze weg volgen totdat u de parkeerplaatsen bereikt.

Liftgebruik

FC Twente heeft gedurende thuiswedstrijden in De Grolsch Veste enkele liften in gebruik. Een van de liften gaat vanaf ingang N naar de publieksruimtes op de tweede ring van het stadion. Deze lift is bestemd voor supporters die in bezit zijn van een toegangskaart voor de tweede ring, maar die vanwege gezondheidsklachten (tijdelijk of blijvend) niet in staat zijn via de trap de tweede ring te bereiken.

Personen die gebruik willen maken van deze lift, dienen hiervoor een verzoek in te dienen bij FC Twente via onderstaande contactgegevens. Geef daarbij aan wat de klachten zijn en voeg bij voorkeur een verklaring van de huisarts toe. Geef ook het vak-, rij- en stoelnummer aan in uw e-mail. FC Twente beoordeelt vervolgens of u in aanmerking komt voor het gebruik van de lift. U ontvangt hierover na uw verzoek een terugkoppeling van FC Twente.

Meer info is te verkrijgen bij de afdeling Service & Ticketing.

Contactgegevens
053-852 5525
ticketing@fctwente.nl

Postbus 564
T.a.v. Service & Ticketing
7500 AN Enschede

Zonder toestemming van FC Twente is het op wedstrijddagen niet mogelijk om gebruik te maken van deze voorziening.