Menu

Wat maakt uw bijeenkomst succesvol?

Geplaatst op donderdag 26 april 2018

De Grolsch Veste is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste evenementenlocaties van Twente. In een inspirerende omgeving stijgen wij samen met onze gasten tot topprestaties. Onze ervaringen willen wij graag met u delen. Want samen kunnen we veel meer bereiken. In Twente noemen we dat 'Noaberschap'.

Een bijeenkomst begint altijd met het opstellen van een helder doel. Wat wilt u met uw bijeenkomst bereiken? Indien u dit voor ogen heeft dan kunt u daarna de bouwstenen verder inkleuren. Wij helpen u graag en delen onze ervaringen met u via onderstaande tips.

Bouw spanning op

Betrek uw deelnemers zo veel mogelijk bij de bijeenkomst door van te voren al te prikkelen met interactie. Maak bijvoorbeeld een pagina aan op social media waarop informatie en content kan worden gedeeld met de deelnemers.

De eerste indruk

Een eerste indruk is het aller belangrijkst, ook voor uw bijeenkomst. Maak daarom het ontvangst en eventuele registratie persoonlijk, efficiënt, en zorg dat mensen meteen een welkom gevoel krijgen. Niets is zo vervelend om in een lange rij te moeten staan voor registratie en garderobe.

Maak netwerken makkelijk

Zorg voor goede naamkaartjes, een meetingpoint en een lijst met aanwezigen bij het programma. Organiseer plekken in de zaal die uitnodigen tot netwerken.Catering kan hier goed op inspelen en het effect versterken. Twee goede voorbeelden hiervan zijn een sharing dinner en een walking dinner.

Hou de aandacht vast

Een event speelt in op de emotie van de deelnemers, maak hier gebruik van. Zorg voor een interessante spreker die de mensen weet te raken.

Hecht waarde aan de pauze

Maak het programma niet te vol, zorg voor pauzes. Mensen hebben om de zoveel uur behoefte om zich even te kunnen ontspannen.

Plan tijd in voor verplaatsen

Het grootste risico dat het programma uitloopt is dat er geen tijd is gereserveerd voor het verplaatsen van A naar B. Vooral bij bijeenkomsten met verschillende onderdelen is het belangrijk dat mensen de tijd hebben om naar een andere zaal te gaan.

Meer weten over hoe u uw bijeenkomst succesvol maakt? Het Meetings & Events team adviseert u graag. Neem contact met ons op via via 053 - 85 25 525 of stuur een mail naar meetingsenevents@fctwente.nl