Menu

Tips om efficiënt te vergaderen

Geplaatst op woensdag 9 mei 2018

Gerelateerd

Evenementen

Nieuws

De Grolsch Veste is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste evenementenlocatie van Twente. In een inspirerende omgeving stijgen wij samen met onze gasten tot topprestaties. Onze ervaringen willen wij graag met u delen. Want samen kunnen we veel meer bereiken. In Twente noemen we dat 'Noaberschap'.

Vergaderen, waarschijnlijk doet u het elke dag. Herkent u de vergaderingen waarbij er achteraf weinig is besloten? Om dan toch spijkers met koppen te slaan hebben wij van De Grolsch Veste een paar tips:

Kies het juiste tijdstip

Komen de deelnemers van ver? Denk er dan eens over om in plaats van 9:00uur om, om 11:00uur te beginnen. Zo verminder je de kans dat deelnemers te laat komen doordat ze in de file staan.

Een goede voorzitter is het halve werk

Een goede voorzitter bewaakt streng de tijd. Stel vooraf de agenda vast met tijdsindeling. Op deze manier dwaal je niet af van het onderwerp en fiets je niet doelloos in het rond. Daarnaast stopt de voorzitter niet totdat er een besluit is genomen.

Staan is het nieuwe zitten

Het is bewezen dat als mensen staand vergaderen korter van stof zijn en actiever bij het gesprek worden betrokken. Maak gebruik van een flipover of whiteboard aan de muur om memo's op te maken.

De juiste deelnemers

Nodig alleen de mensen uit die kennis hebben van de ingebrachte punten. Zo wordt het aantal deelnemers beperkt en voorkomt het dat mensen eerst moeten worden bijgepraat.

Pauze is geen verloren tijd

Veel mensen zijn van mening dat pauzeszonde van de tijd zijn. Integendeel, door na elk uur een korte pauze in te lassen blijven mensen helder en scherp. Dit komt uiteindelijk ten goede van het resultaat van de vergadering.

Meer weten over hoe u het meest efficiënt kunt vergaderen? Het Meetings & Events team adviseert u graag. Neem contact met ons op via via 053 - 85 25 525 of stuur een mail naar meetingsenevents@fctwente.nl