Menu

Europese kampioenschappen drum corps in De Grolsch Veste

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2019

Op 28 september a.s. worden in De Grolsch Veste de Finales van de European Music Games gehouden. 16 Muziekverenigingen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Ierland nemen deel aan deze wedstrijd. De deelnemers zijn "drum & bugle corps", een fenomeen afkomstig uit Amerika.

De verschillende korpsen bespelen speciaal gebouwde instrumenten, waardoor zij in staat zijn om continue naar 1 kant van een stadion te spelen. Een visuele groep ondersteund de muziek met vlaggen en andere materialen waarmee je kunt spinnen en gooien om zo de muziek te accentueren. Vooraan het veld staan nog een aantal instrumenten waarmee je niet kunt lopen, zoals pauken, gong, xylofoons en keyboards. Het is bovendien toegestaan deze instrumenten te versterken en ook geluidseffecten mee te maken. Daarnaast onderscheiden deze groepen zich door hun spectaculaire shows en onnavolgbare bewegingen. Het totaal maakt dat het publiek maximaal wordt vermaakt en je ogen en oren te kort komt tijdens een optreden. De European Music Games is de verzamelnaam van de wedstrijden die in de diverse landen worden gehouden. In de maand september vinden de Nationale finales plaats. Ieder jaar, op de laatste zaterdag van september, komen de wedstrijden tot een climax in de Europese Finales.

De stichting Drum Corps Europe is zeer verheugd de Finales in De Grolsch Veste te kunnen organiseren. Om shows goed te kunnen bekijken, heb je een hoog stadion nodig. De Grolsch Veste biedt die mogelijkheid. Bovendien is het één van de mooiste stadions van Nederland.

De dag wordt om 09.45 uur geopend door EVC uit Enschede, waarna de voorrondes voor de Premier Class beginnen. Om 14.30 uur beginnen de finales voor de Junior Class.

De beste 10 deelnemers uit de Premier Class strijden vanaf 17.30 uur om de Europese titel. De avond is om 22.30 uur afgelopen.

Kaarten zijn te bestellen via: www.drumcorpseurope.org/tickets
Op de website zijn ook filmpjes te bekijken van de finales van 2018. www.drumcorpseurope.org/media

Naast kaarten voor de tribune zijn er ook super seats te koop, met deze kaart zit je op de VIP tribune en is catering de gehele dag inbegrepen met:

  • Ontvangst met koffie / thee en lokale lekkernij;
  • Luxe lunch buffet met belegde broodjes, een warm item, fruit en drankjes;
  • Zoetigheid in de middag met koffie / thee;
  • 3-gangen diner buffet;
  • Snacks in de avond;
  • 8 consumptie munten

Groepen vanaf 25 personen ontvangen een korting van €1,50 per kaart. Stuur je bestelling naar: info@drumcorpseurope.org

Personen die 50 of meer kaarten bestellen, ontvangen een gratis super seat.
Personen die 100 of meer kaarten bestellen ontvangen een gratis super seat en hotelkamer.

Speciaal aanbod seizoenkaarthouders FC Twente!

Houders van een seizoenkaart van FC Twente krijgen 10% korting op hun toegangskaart. Voor meer informatie mail naar info@drumcorpseurope.org of bel 06-41403011