Menu

Dit is de juiste opstelling voor uw bijeenkomst

Geplaatst op donderdag 7 juni 2018

De Grolsch Veste is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste evenementenlocatie van Twente. In een inspirerende omgeving stijgen wij samen met onze gasten tot topprestaties. Onze ervaringen willen wij graag met u delen. Want samen kunnen we veel meer bereiken. In Twente noemen we dat 'Noaberschap'.

Vergader t u ook altijd in een vierkante opstelling? Helaas is dit niet altijd de beste opstelling. Bedenk daarom eerst wat het doel is van de vergadering. Is het belangrijk dat de gasten elkaar aankijken? Of is er sprake van eenrichtingsverkeer? Moet er geschreven worden? Dan is het handig om te kiezen voor een opstelling met veel schrijfruimte.

Houdt rekening met de zaal

Niemand zit graag achter een paal. Zorg er voor dat iedereen het scherm en de spreker goed kan zien. Mensen die te laat komen blijven meestal achterin de zaal staan. Motiveer ze om er tussen te gaan zitten door geen statafels achterin de zaal te plaatsen.

En dan…de eerste rij. Niemand zit er graag, maar zal toch bezet moeten worden. U kunt dit oplossen door 10% minder stoelen klaar te zetten dan verwacht. Op deze manier dwingt u uw gasten om daar toch plaats te nemen.

Wees creatief

U kunt ook spelen met de opstelling. Heb je een creatieve bijeenkomst? Denk dan eens aan zitzakken of strandstoelen.

Meer weten over welke opstelling het beste bij jouw evenement past? Wij van De Grolsch Veste adviseren u graag. Neem contact met ons op via via 053 - 85 25 525 of stuur een mail naar meetingsenevents@fctwente.nl